Background Noise ( lines ) in the image

Welcome to the New Sony Alpha Shooters Community
Our community was only launched in August 2020 but is already thriving thanks to many amazing and helpful members. We'd love to welcome you on board too!
Join Now

Ashoksomeshwar

Newcomer
Original poster
Followers
0
Following
0
9
7
Oct 18, 2021
Name
Ashok Someshwar
I am using an A 7 iii with 200 -600G. I have just purchased it and I have noticed that in my image if the background is not too far, then there are lines appearing on the background. The run slant upwards from left to right. Though the same can be mitigated to a certain extent by Noise removal, they should not have been there in the first place. I am attaching two images where the same can be seen in the background. The Camera was on Aperture priority mode for the first image at F/6.3, SS 1/1000, ISO 1000 , @ 600mm. Exposure at +0.3.
Any suggestions are appreciated.
Thanks
Ashok A7300517.jpg TEST.jpg
 

Pro Membership Upgrade

  • If you'd like to support this community you can easily do so by becoming a Pro Member and unlocking the following benefits:

    ✓ No Adverts in the Forums
    ✓ Pro Member Competitions
    ✓ Sell Items in the Marketplace
    ✓ Unlimited Gallery Uploads
    ✓ Higher Resolution Gallery Uploads
    ✓ Forum Profile Signature
    ✓ Custom Profile Cover Photo
    ✓ Advertise Your Photography Workshops

    Pro Member Upgrade

Shopping Links

You can also support this site by purchasing gear through the following affiliate links:
Although I would recommend supporting your local camera store if you have one.

User Menu

alpha shooters text logo

© 2020 Alpha Shooters. All Rights Reserved.
Disclaimer: Alpha Shooters is an independently run website and is not affiliated with Sony.com
As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.